Az ajakherpesz kiváltó okainak kezelése

A legjobb mód arra, hogy boldoguljon ajakherpeszével, az, ha kezeli a kiváltó okokat.

Akár egy, vagy több dolog idézi elő Önnél az ajakherpesz kiújulását, általában ezek mindegyike néhány hasonló kategóriába sorolható. Ezek közül sok elnyomja az immunrendszert, vagy roncsolja a szájat és beengedi a vírusok támadását.

Ha megérti, hogy milyen ingerek váltják ki Önnél az ajakherpesz kiújulását, azonnali lépéseket tehet a helyzet kézben tartására és, hogy megvédje magát a jövőbeli kiújulásoktól.

Hideg idő

Az Ön ajakherpeszes időszaka a tél. Védje magát az elemekkel szemben. Viseljen sálat, vagy húzza fel a garbó nyakát, hogy elkerülje a hideg idővel, a száraz levegővel és a téli széllel történő érintkezést, ami kiszáríthatja az ajkait. Használjon ajakvédő terméket, hogy fenntartsa ajkai hidratáltságát.

Hogyan rettentsük el a herpeszt?

Túlzott napsugárzás

Az Ön ajakherpeszes időszaka a nyár. Vegye fel a harcot a napsugárzással szemben! A nap felől érkező ultraviola (UV) sugárzás nem csak a bőrét károsíthatja, de a napsugárzás ajakherpeszt is előidézhet. Tehát, harcoljon ellene napvédő hatású ajakbalzsam használatával, széles karimájú kalap viselésével és napernyővel.

Hogyan kerüljük el az ajakherpesz kialakulását idén nyáron?

Egész évben

Úgy tűnik, hogy Önnél az egész év során előfordul ajakherpesz. A hidegebb hónapokban védje magát az elemekkel szemben. Viseljen sálat, vagy húzza fel a garbó nyakát, hogy elkerülje a hideg idővel történő érintkezést. Használjon ajakvédő terméket, hogy fenntartsa az ajkak hidratáltságát. Nyáron kerülje a túlzott napsugárzás hatásait napvédő hatású ajakbalzsam használatával, széles karimájú kalap viselésével és napernyővel.

Ismerje meg, hogyan védheti magát egész évben

Stressz

Biztosítsa, hogy ellenőrzés alatt tartja a stressz szintjét. A stressz rossz hatással van az érzelmekre és megviselheti az immunrendszerét is, így esélyt adva az alvó állapotban lévő ajakherpesz alattomos támadásának. Harcoljon a stressz felülkerekedése ellen. Helyette lélegezzen mélyeket és lazítson!

Ismerje meg, hogyan tarthatja kordában a stresszt!

Stressz

Nagy valószínűséggel az ajakherpeszeit a stressz okozza. A stressz rossz hatással van az érzelmekre. De a stressz az immunrendszerét is megviselheti, így esélyt adva az alvó állapotban lévő ajakherpesz alattomos támadásának. Harcoljon a stressz felülkerekedése ellen. Ehelyett lélegezzen mélyeket és lazítson!

Tudjon meg többet arról, hogyan csökkentheti a stresszt

Fogászati trauma

Egyes fogászati eljárások során húzódhat a szája körüli érzékeny terület, ami a száj, vagy az ajkak sérülését okozhatja, ez pedig előidézheti az ajakherpesz kiújulását. Amennyiben Önnél ez az ajakherpesz egyik kiváltó oka, fogjon össze fogorvosával és együtt dolgozzanak azon, hogy a sérülés mértékét a lehető legkisebbre csökkentsék.

Fedezze fel a kapcsolatot a fogászati kezelés és az ajakherpesz között

Kimerültség

Az alváshiány az ajakherpeszt előidéző tényező lehet Önnél. A stresszhez és a betegségekhez hasonlóan a kimerültség is megtépázhatja az immunrendszerét, így könnyű prédává teszi Önt az ajakherpesz kiújulása szempontjából. Napjaink mozgalmas világában, ha felveszi a „ritmust”, az kedvezhet az ajakherpesznek. Tehát pihenjen! Végezzen testedzést. Aludjon. És adjon esélyt az immunrendszerének, hogy harcoljon.

Szeretne jól aludni éjszaka?

Kimerültség

Az alváshiány az ajakherpeszt előidéző tényező lehet Önnél. A stresszhez és a betegségekhez hasonlóan a kimerültség is megtépázhatja az immunrendszerét, így könnyű prédává teszi Önt az ajakherpesz kiújulása szempontjából. Napjaink mozgalmas világában, ha felveszi a „ritmust”, az kedvezhet az ajakherpesznek. Tehát pihenjen! Végezzen testedzést. Aludjon. És adjon esélyt az immunrendszerének, hogy harcoljon.

Szeretne jól aludni éjszaka?

Legyengült immunrendszer

A láztól, a megfázástól, vagy az influenzától kimerültnek érezheti magát, és gyengülhet az ajakherpesz kiújulásával szembeni védelme. Ha érzi, hogy megfázás, láz, vagy az influenza kerülgeti, hallgasson a szakértőkre és pihenjen sokat, igyon rengeteg folyadékot. Lehet, hogy mindössze ez kell az ajakherpesz kiütéséhez.

Maradjon talpon a megfázás és influenza szezonban

Hormonális változások

A nők esetében a menstruációs ciklus során fellépő hormonális változások előidézhetik az ajakherpesz kiújulását. Figyeljen oda a hormonális ciklusára és ügyeljen az ajakherpesz jeleire, hogy már korán kezelni tudja.

Tudjon meg többet a hormonális változásokról!

Vegye célba ajakherpesze kiújulásának kiváltó okait

Cikkek keresése

Multilevel

Szezonális

A herpesz kezelése télen - Zovirax

A hideg idő, a száraz levegő és a téli szél kiszáríthatják az ajkakat, amitől azok sérülékennyé válnak az ajakherpesszel szemben.

Szezonális

Nyári védekezés az ajakherpesz ellen - Zovirax

Az ultraviola (UV) sugárzás károsíthatja a bőrt és előidézheti az ajakherpesz kiújulását.

Kimerültség

Kimerültség & Herpesz - Alvási tippek - Zovirax

A kimerültség sérülékennyé teheti Önt az ajakherpesszel szemben

Kimerültség

Legyen aktívabb, hogy megelőzze az ajakherpeszt! - Zovirax

Legyen aktívabb! A testedzés bizonyítottan csökkenti a stresszt

Kimerültség

Tornáztassa az agyát, hogy megelőzze az ajakherpeszt! - Zovirax

A szellemi tevékenységek nagyszerűek az ajakherpesz megelőzésére

Stressz

Lazító technikák az ajakherpesz megelőzésére! - Zovirax

Próbáljon ki lazító technikákat!

Stressz

Megbírkózás a betegséggel, vagy a veszteséggel - Zovirax

Az ajakherpesz gyakran akkor jelenik meg, amikor levertnek érezzük magunkat

Száj és ajkak

Keresse fel fogorvosát ajakherpesze mellett - Zovirax

Látogassa meg fogorvosát!

Megfázás és influenza

Influenza és megfázás - Zovirax

A legjobb módszer a megfázás és az influenza ellen, ha törődik magával.

Olvasson tovább

küzdje le

Ismerje meg, mi okozza az ajakherpeszt!

Olvasson tovább

herpesz

Válaszcsapások az ajakherpesz megjelenése során

Olvasson tovább