Visiting The Dentist
Visiting The Dentist

A fogorvos felkeresése

Attól, hogy előjött az ajakherpesze, az élet megy tovább, de mi a teendő, ha előjegyzett fogorvosi időpontja van? Ne aggódjon, íme néhány tipp, hogy fogorvosát maga mellé állítsa, amikor ajakherpesze van.

Ha Önnek szokott ajakherpesze lenni, tudja, hogy mennyire stresszes és zavarba ejtő tud lenni. Néhányan a fogorvosi vizsgálatot túlzottan stresszes helyzetnek találják, ami előidézheti a herpesz megjelenését. Másrészről a fogorvos felkeresése ajakherpesz mellett, aggodalomra adhat okot. Mindkét esetben tekintsen a fogorvosára szövetségesként és egyesített erőkkel próbálják a minimálisra csökkenteni az ajakherpesz megjelenésének, vagy a vírus terjedésének esélyét.

Beszéljen fogorvosával! Ossza meg aggodalmait a fogorvosával! A fogászati eszközök irritálhatják az ajakherpeszt, ezért győződjön meg róla, hogy a fogorvosa tudja, hogy Önnek ajakherpesze van. Ez esetben meg tudják tenni a megfelelő óvintézkedéseket.

Előre telefonáljon! Ha már megjelent az ajakherpesze, hívja fel előre fogorvosát. Néhány fogorvos nem igazán szeret olyan pácienseket kezelni, akinek aktív állapotban lévő ajakherpesze van, mivel az fájdalmas lehet és vérzést, illetve irritációt okozhat. Általában jobb áttetetni az időpontot, addigra, amikor az ajakherpesz már begyógyult és nem fertőz többé.

Alkalmazzon hideg borogatást! Ha úgy dönt, hogy kiújult ajakherpeszével keresi fel a fogorvost, vagy az ajakherpesz fájdalmassá válik, alkalmazzon hideg borogatást, hogy enyhítse az irritációt és a gyulladást. Próbálja egy hűvös, nedves ronggyal finoman enyhíteni az irritációt és a gyulladást.