Important Days
Important Days

Tervezze meg a fontos napokat!

Ne feledje, a stressz a jó napokon is jelen van és rossz! Az ünnepek és életének más fontos napjai szintén okozhatnak stresszt. Ha Ön hajlamos rá, hogy stressz hatására kiújul az ajakherpesze, lényeges, hogy megtervezze a fontos napokat.

Pihenjen rá! Az izgatott várakozás megfoszthatja Önt az alvástól, amire pedig rendkívüli szüksége lenne, de ezt nem szabad hagynia! Az a hét-nyolc óra alvás, amire a testének szüksége van, helyre állíthatja és rendben tarthatja szellemi és fizikális egészségét, illetve a legfontosabb védelmet biztosíthatja az Ön számára az ajakherpesszel szemben. Szóval tekintsen egy jó éjszakai alvásra kiemelten fontos tényezőként.

Egyen friss ételeket! A legtöbb ünnep és parti középpontjában az étel áll, de fontos, hogy megfontoljuk, hogy mit és mennyit eszünk. Tartózkodjon a konzerv és feldolgozott ételek fogyasztásától, amelyeknek magas a sótartalma és megemelhetik a vérnyomását. Ehelyett ragaszkodjon a friss élelmiszerekhez.

Sétálja le! Amikor csak tud, próbáljon tenni egy sétát, vagy használja a lépcsőt a lift helyett. A testmozgás bizonyítottan stresszoldó hatású: mindössze 10 perc képes megváltoztatni a hangulatát.

Szakítson időt saját magára! A fontos napokon úgy érezheti, hogy arra kényszerül, hogy folyamatosan „készenléti” állapotban legyen. De ha egy kis időt szán magára - egy csendes séta, néhány perc meditálás - segíthet, hogy energikus és összeszedett maradjon.

Élje meg a pillanatot! A tervezgetés jó dolog, de folyamatosan a következő napra, a következő hétre és a következő évre koncentrálni nyomasztó lehet. Azok a szempontok, amelyek a mai napjáról szólnak gyakran kevéssé érvényesülnek. Emlékeztesse saját magát, hogy élje meg a pillanatot és élvezze ki amit éppen most csinál.