Coping With Illness
Coping With Illness

Megbirkózás a betegséggel, vagy a veszteséggel

Az ajakherpesz gyakran akkor jelenik meg, amikor levertnek érezzük magunkat. Bemutatjuk, hogyan törődjön magával az élet ezen nehéz pillanataiban.

Kérjen támogatást! A család és a barátok Ön mellett állnak, de nem mindig tudják, hogy Önnek mire van szüksége. Ahelyett, hogy elkerüli őket, tudassa velük, hogyan tudják támogatni Önt. Tanácsadó központokon, a háziorvosán, vagy a helyi kórházon keresztül támogató csoportokat is találhat. Ha levert, keressen egy mentális egészség szakértőt, vagy tanácsadót, akivel bizalommal beszélhet.

Törődjön a fizikális és érzelmi szükségleteivel! Ha törődik magával, az energiaszintje magasan marad és az érzelmi tározói ismét feltöltődnek. Ezt úgy érheti el, ha szembe néz az érzéseivel és megfogható, vagy kreatív módon megpróbálja kifejezni őket. Az érzelmek elkerülése csak elnyújtja a gyógyulási folyamatot. És győződjön meg arról is, hogy elegendő mennyiséget alszik, megfelelően étkezik és testedzést is végez!

Továbbra is végezze azokat a dolgokat, amiket szeret. Ha továbbra is foglalkozik kedvelt dolgaival, a lelkét jó érzés tölti el és ez segít kapcsolatban maradnia pozitív énjével. Ez az önbizalmát is növelheti és közösségi élményt nyújt. Ha elvesztette az érdeklődését azok iránt a dolgok iránt, amikben korábban örömét lelte, kérje egy megbízható tanácsadó, vagy mentális egészségszakértő támogatását.

Legyen magával elnéző! Egy betegséghez, vagy valaki elvesztéséhez időbe telik alkalmazkodni. Az érzései először zavarodottak lehetnek és a dühtől a félelmen át a depresszióig változhatnak. Ahogy megtanulja, hogyan tud egy olyan dolgot, mint például egy krónikus betegség beilleszteni az életébe, vagy megengedi magának, hogy átélje az elvesztést követő gyászt, lassanként ismét magára talál majd.