Stay Strong
Stay Strong

Maradjon erős!

A legjobb módszer a megfázás és az influenza ellen, ha törődik magával. Kövesse a következő tippeket, amelyek segítenek a hideg évszakban elkerülni az ajakherpesz megjelenését.

Amikor az immunrendszerét valami veszélyezteti, az ajakherpesz megjelenésének is jobban ki van téve. Tehát, amikor úgy érzi, hogy egy megfázás, láz, vagy influenza közelít, tegye meg a szükséges óvintézkedéseket.

Íme néhány lépés, amelyek segíthetnek elkerülni az ajakherpesz megjelenését a hideg évszakban.

Oltassa be magát! Ez a legjobb módja annak, hogy elkerülje az influenzát. Egyeztessen háziorvosával arról, hogy mi megfelelő az Ön számára.

Ügyeljen a kórokozókra! Amikor ajakherpesze van, próbálja meg elkerülni, hogy a kezével megérintse a száját, a szemét, vagy az orrát. Ha mégis meg kell érintenie az arcát, határozottan szükséges, hogy előtte és utána is kezet mosson. Amíg az ajakherpesze aktív, tudatosan tartsa távol a dolgokat a szájától (mint például a tollak, a mobiltelefonja, a napszemüvege) és győződjön meg róla, hogy az egyéb használati tárgyak, például bizonyos eszközök vagy ivópoharak tiszták, mielőtt használja őket, és közvetlenül használat után elmosogatásra kerülnek. Ez a tanács, mind az influenza vírus, mind pedig a HSV-1 vírus terjedésének elkerülésére, illetve a megfelelő általános higiénia szempontjából is hasznos.

Hagyja abba a dohányzást! A dohányzás csökkenti az orrának és a tüdejének azt a képességét, amellyel a szennyezőanyagokat kiszűri a szervezetből, ezáltal Ön hajlamosabbá válik a megbetegedésre. Hogy egészséges maradjon, konzultáljon háziorvosával a leszokásról.

Étkezzen a védettségért! Ha következetesen kitart egy egészséges étrend mellett, azzal erősítheti ellenállóképességét a hideg évszakban. Olyan élelmiszereket válasszon, amelyek bővelkednek A-, C-, és E-vitaminban, mint a tej, a citrus gyümölcsök, a zöldségek, a mogyorófélék és a tojás.

Adjon testének időt a regenerálódásra! Az alváshiány és a magas stressz szint csökkentheti a szervezet védekező képességét a megfázással és az influenzával szemben. Az immunrendszer működésének fokozása érdekében győződjön meg róla, hogy eleget alszik és tartsa kézben stressz szintjét.