Work
Work

Aggódjon kevesebbet munkája miatt!

Aligha meglepő, hogy a munka dobogós helyen szerepel a stresszt kiváltó okok között az életünkben. De nincs az a munkahelyi kihívás, aminek az ajakherpesz megjelenéséhez kellene vezetnie. Bemutatjuk, hogyan tartsa távlati szinten a munkahelyi kihívásokat és hogyan csökkentse az érzelmi hatásukat.

Ismerje fel az intő jeleket! Túlterheltnek érzi magát a munkahelyén? Elvesztette a magabiztosságát? Ingerlékennyé, vagy visszahúzódóvá vált? Kevésbé érzi magát hatékonynak vagy hasznosnak? Ahogy ezeket a jeleket észlelni kezdi, azonnal tehet lépéseket annak érdekében, hogy minimalizálja az érzelmi hatást, amit a munkája az életére gyakorol.

Figyeljen az érzéseire! Akár tetszik, akár nem az érzelmek befolyásolják a döntéshozatalt, a gondolatokat és tetteket. Ha figyelmen kívül hagyja az érzéseit, nehézkessé válhat megértenie saját motivációit és szükségleteit a munkája terén és jól kommunikálnia azokat.

Nevessen rajta! Nem tud mindent irányítani és a napja során feltehetőleg számos kihívással kell megküzdenie. Ha kifejleszt magában egy olyan képességet, amelynek köszönhetően képes egy kollégájával együtt nevetni egy váratlanul felbukkanó kihíváson, ezzel csökkentheti a munkához kapcsolódó stresszt.

Ismerje meg nonverbális gesztusok és a testbeszéd hatásait! A keresztbe tett karok jelezhetnek bizonytalanságot vagy idegességet (különösen idegenekkel szemben; néhány tanulmány arra az eredményre jutott, hogy barátok és kollégák esetében az érdeklődést és a téma iránti komoly figyelmet fejezi ki). Tehát, ha tudja, hogyan kell értelmezni a testbeszédet - és összeegyeztetni üzenetét a saját testbeszédével - segíthet minimálisra csökkenteni a félreértéseket, ami a munkahelyi életet nagyban megkönnyíti.

Adja fel a tökéletességre törekvést! Habár az, hogy magasak az elvárásai rendben van, azért ne vigye túlzásba azzal, hogy túl sokat próbál tenni, majd pedig attól fél, hogy ez nem sikerül. Tűzzön ki reális célokat, dolgozzon keményen az adott feladatán és teljesítsen a lehető legjobban.

Jelöljön ki egy helyet és időt az aggódásra! Ez lehetőleg mindig legyen egy azonos hely és időpont, jóval lefekvés előtt. Ez alatt az idő alatt aggódhat bármin, ami eszébe jut. Ha a nap során aggodalom tölti el, írja le és tervezze el, hogy az aggódási idő alatt fog rajta aggódni.

Ne vállalja túl magát! Minden nap végén tekintse át a napirendjét és nyugtázza aznapi teljesítményeit. Majd gondolja át, mit kell tennie a következő napon. Számoljon a napközbeni pihenő időkkel és kerülje a a dolgok közvetlenül egymás után történő betáblázását, vagy azt, hogy túl sok mindent próbál egy napba bepréselni.

Tervezzen be szüneteket. Amikor készíti a napirendjét, tervezzen be szüneteket, amelyek alatt lecsillapodhat és hagyja az agyát pihenni. Tegyen egy sétát, vagy végezzen még intenzívebb napközbeni gyakorlatokat - akár 30 perc testedzés is javíthatja a hangulatát, segíti az összpontosítást és megemeli az Ön energiaszintjét, miközben ellazítja a testét és az elméjét.