Summer
Summer

Nyáron tartsa magát biztonságban

Az ultraviola (UV) sugárzás károsíthatják a bőrt, így előidézhetik az ajakherpesz kiújulását. Vegye fel a harcot a napsugárzással szemben ezekkel a tippekkel, hogy nyáron is biztonságban maradjon.

A napsugárzás bizonyítottan előidézheti az ajakherpesz megjelenését. De ez nem azt jelenti, hogy a szobában rejtőzködve kell töltenie a nyarat. Használjon széles spektrumú védelmet biztosító napvédő krémet és ajak balzsamot.

Akár a parton kocog, hegyet mászik, vagy egyszerűen csak lesétál a sarki boltba, ne feledje, hogy a napvédő termékek hatékonyságát befolyásolhatják olyan tényezők, mint a szél, a nedvesség, a páratartalom, és a tengerszint feletti magasság. Ráadásul az ajakbalzsamot leizzadhatja, vagy lenyalogathatja anélkül, hogy észrevenne, ezért gyakran kenje át újra ajkait.

A felhős napok nem a szövetségeseink az ajakherpesz elleni harcban, mert ilyenkor elfelejtkezhetünk az ajakbalzsam és a napvédő tej használatáról. Ne feledje, hogy az UV sugárzás áthatol a felhőkön, még a sűrű ködön is.