Winter
Winter
Winter

Télen tartsa melegen

A hideg idő, a száraz levegő és a téli szél kiszáríthatják az ajkakat, amitől azok sérülékennyé válnak a herpesszel szemben. Íme néhány hasznos tipp, hogyan ápolja ajkait télen.

A hideg megérkezése azt is jelentheti, hogy herpesz vírusával is szembe kell néznie - de nagyszerű módja, hogy elkerülje az ajakherpesz megjelenését, ha megismeri azokat a téli körülményeket, amelyek előidézhetik annak kiújulását. Kezdésnek ne feledje, hogy a láz, a stressz, a kimerültség és minden olyan esemény, ami hatással van az immunrendszerére, szintén előidézheti a kiújulást.

Maradjon egészséges! Télen mindenki sérülékenyebbé válik a megfázással és az influenzával szemben. Mivel a lázról ismeretes, hogy lehetséges kiváltó oka az ajakherpesz megjelenésének, próbáljon rendkívüli óvintézkedéseket tenni a megbetegedés megelőzésére.

  • Biztosítson teste számára megfelelő védelmet azáltal, hogy az időjárásnak megfelelően öltözködik. Ez jelentheti sapka, sál, kesztyű, vagy bármi egyéb ruhanemű viselését, ami melegen tartja a testét és megvédi immunrendszerét.
  • Igyon sok folyadékot, különösen vizet, hogy megfelelően hidratált maradjon, és elősegítse szervezete melegen tartását. Ez nem csupán a kórokozókkal szembeni nagyszerű védelem, de a folyadék fogyasztás segít megvédeni ajkait a téli fűtés által okozott száraz levegő káros hatásaival szemben.

Szél és nap. A téli szelek bármelyikünk ajkaival kegyetlenül bánnak. De ha Ön olyasvalaki, akinek szokott herpesze lenni, a szél kifejezetten nem az Ön barátja. Győződjön meg róla, hogy mindig használ ajakápoló termékeket, amelyek segítenek védekezni a kicserepesedés és a nap ellen. A nap ultraviola sugarai még télen is ártalmasak lehetnek.

Pihenjen le! A jó hír az, hogy a tél természetesen nagyszerű időszak az alvásra és a beltéri tevékenységekhez. Mindkettő nagyszerű módszer, hogy elkerüljük a kimerültséget és a stresszt, amelyek előidézhetik az ajakherpesz megjelenését, illetve, hogy megerősítsék az immunrendszert. Az egész teste, beleértve az ajkait is meghálálják, ha jól kipiheni magát.