Szeresse ajkait
Szeresse ajkait

Szeresse ajkait!

Védje meg ajkait az ajakherpesz kiújulásától, ezekkel az egyszerű tippekkel!

Mivel közvetlen összefüggés van általános egészségi állapota és ajkai egészsége között, ha megfelelően törődik magával, az segíteni fog megvédeni gyönyörű mosolyát is. Íme néhány egyszerű módszer arra, hogy törődjön az egészségével, szeresse ajkait és, hogy fel tudja venni a harcot az ajakherpesz kiújulásával szemben.

Fejezze be ajkai nyalogatását! Habár ajkaink megnyalása azt az érzést kelti, mintha hidratálnánk, valójában csak még jobban kiszárítja őket.

Használjon védő hatású ajakbalzsamot, vagy szájfényt! De válasszon óvatosan: egyes ízesített ajakbalzsamok valójában arra késztetik, hogy nyalogassa az ajkait. Azok, amelyek eukaliptuszt, kámfort, mentolt, vagy alkoholt tartalmaznak, valójában még jobban kiszáríthatják az ajkait.

Igyon sok vizet! Az izzadás és szervezetünk egyéb folyamatai által folyamatosan veszítünk testünk nedvesség tartalmából. Számos egészségügyi előnnyel jár, ha napi 6-8 pohár víz elfogyasztásával visszapótolja a vizet a szervezetében. Ezek közé tartozik például, hogy ajkai puhábbak, simábbak és egészségesebbek lesznek.

Táplálkozzon megfelelően! A kiegyensúlyozott étrend egy újabb egészségfokozó tényező.

Kerülje a száraz meleget! Sokan közülünk olyan munkahelyen dolgoznak, vagy olyan környezetben élnek, ahol télen a fűtés mesterségesen melegített levegővel történik. Ez a típusú meleg különösen rosszat tesz a kicserepesedett ajkaknak, mivel nem tartalmaz nedvességet. Fontolja meg egy párásító gép használatát, vagy tartson egy vízpermetezőt az íróasztalán, hogy képes legyen nedvesen tartani a levegőt maga körül.

Figyeljen oda! Számos termék, amelyeket esetleg használ, száríthatja a bőrét, mint például a sampon, alapozó és az ajakrúzs. Olvassa el a címkéket figyelmesen és amikor csak lehetséges, próbáljon hidratáló termékeket használni. Egy kis extra odafigyeléssel, ajkait kiváló formában tarthatja és mind a kicserepesedett ajkakat, mind az ajakherpeszt elkerülheti.